Proiect „Profesor pentru o oră” CAEJ 2024
Formularul de aplicație și Fișa de evaluare pentru Calendarul Activităților Educative (CAEN)
Săptămâna prevenirii traficului de persoane
18 – 22 octombrie 2021
(Link descărcare materiale campanii)
În perioada 18 – 22 octombrie 2021, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) și partenerii săi organizează o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie, incluse în cadrul campaniei de informare şi prevenire “Săptămâna prevenirii traficului de persoane”.
Campania vizează promovarea Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 Octombrie, precum şi informarea şi constientizarea publicului cu privire la riscurile şi implicaţiile asociate traficului de persoane. În egală măsură, iniţiativa îşi propune să abordeze ambele dimensiuni ale traficului, respectiv cererea şi oferta care favorizează existenţa acestui fenomen.
Noaptea Cercetătorilor Europeni, SCIENCE4FUTURE
S-a dat startul programulului SuperCoders, organizat de Orange România, în care copiii cu vârste între 10 și 14 ani pot învăța online, gratuit, noțiuni de programare în Caravana SuperCoders, pe care le pun ulterior în practică pentru a câștiga premii în Concursul național. Mai jos aveți informații despre program. Vă rugăm să le transmiteți mai departe în rețelele dvs., în atenția grupurilor interesate de această inițiativă – cadre didactice, părinți, elevi.
Înscrieri ateliere și webinare – deschise până pe 19 noiembrie
Aici este disponibil formularul pentru înscrierea la atelierele online de introducere în limbajul de programare Scratch și la cele 5 webinare de specialitate, unde mentori vor fi persoane cunoscute din gaming, vlogging sau design de joc.
Înscrieri Concurs național SuperCoders – deschise până pe 22 noiembrie
Formularul de înscriere trebuie completat cu datele personale ale părintelui și cu link-ul către jocul creat de elev. Jocul trebuie să fie dezvoltat pe platforma online Scratch, pornind de la începutul de poveste dat. Animațiile participanților vor fi analizate de un juriu de specialitate, iar copiii pot câștiga premii distractive, dar și unul dintre cele 50 de locuri în Academia online SuperCoders, unde vor învăța noțiuni introductive de Phyton pe parcursul a 12 săptămâni de curs online.
Mai multe detalii despre mecanism concurs, pași de urmat pentru înscriere, formularul de înscrieri și premii aici
OFERTA ACTIVITĂȚILOR
EDUCATIVE/EXTRAȘCOLARE PE ANUL 2020-2021
Concursul InterȘcolar ”Școala Verde”
E.ON Romania prin proiectele de Sustenabilitate pe care le derulează în comunitățile locale, demarează în perioada 22.10 – 22.11.2020 concursul InterȘcolar ”Școala Verde”. Scopul concursului este acela de a contribui la educarea elevilor din ciclul gimnazial, în spiritul responsabilităţii faţă de natură şi viată. Dorim sa premiem școlile care fie implementează deja acțiuni înspre protecția mediului, fie intenționează să aibe astfel de inițiative în perioada imediat următoare.
Concursul are 3 categorii:
- Eco-știință dedicată proiectelor ce propun explorarea sustenabilității prin intermediul științei/experimentelor.
- Eco-creație unde se pot propune machete sau creații artistice ce promovează protecția mediului și un stil de viață sănătos.
- Eco-școala unde școlile sunt invitate să ilustreze acțiuni sau proiecte deja implementare, care le recomandă ca fiind școli verzi sau prietenoase cu mediul.
Fiecare dintre cele trei categorii va avea desemnată o școală câștigătoare, obținând fiecare un premiu 3000 de EURO. Profesorii coordonatori ai școlilor câștigătoare vor fi, la rândul lor, premiați cu câte un laptop
Înscrierea la concurs se va face în perioada 22.10.2020 – 01.11.2020, prin completarea formularului de înscriere și transmiterea acestuia pe adresa de e-mail: responsabilitate.corporatistă@eon-romania.ro.
Scrisoarea de Invitație, Regulamentul Oficial al Concursului cât și Formularul de Înscriere.
Școala de valori
Descrierea proiectelor educative din CAEJ, CAER, CAEN se poate vedea aici.
CAEJ 2020
”ZIUA EDUCAȚIEI” 2019
Inspectoratul Școlar Județean Bistrița Năsăud implementează proiectul ”ZIUA EDUCAȚIEI” 2019. Tema proiectului este ”profesorul altfel”. Detalii aici.
APEL SELECȚIE PROIECTE PENTRU CAEN și CAER 2020 (scrisoare metodică, termene, formular de aplicație, criterii de evaluare) vezi aici.
Proiectul Județean ,, Lectura- minunata lume a cuvintelor" continuă și anul acesta !!!
CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE
”STIU CINE SUNT, ȘTIU CE VREAU!”
PROVOCARE LA RECICLARE
CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE JUDEȚENE pe anul 2019 îl găsiți aici.
Concursul de planuri de afaceri se adresează tuturor elevilor de liceu din Romania, de la orice specialitate. Acestia pot participa individual sau in echipe de maximum 4, trebuie sa fie coordonati de un profesor de liceu (de orice specialitate) si, optional, sprijiniti de un student –mentor. Concursul are 2 faze: transmiterea planurilor de afaceri (toti participantii) și prezentarea planurilor de afaceri (doar 6 finalisti)
NU ESTE NECESAR SA FII LA UN LICEU CU PROFIL ECONOMIC SAU SA ALEGI UN PROFESOR DE ECONOMIE! ORICE ELEV SI ORICE PROFESOR POT PARTICIPA!
Detalii aici http://early-innovators.eu/wp-content/uploads/2020/09/Invitatie-de-participare-la-EIBPC.pdf
Invitația de participare o găsiți aici.
Pentru a sarbatori educatia, BCR lansează un concurs de desene in urma caruia scoala castigatoare va primi titulatura “Scoala banilor bine-crescuti”, carti pentru toti elevii din scoala cu varsta intre 6 și 11 ani, 20 de carti Scoala banilor bine-crescuti pentru biblioteca scolii, crearea unui “colt de educatie financiara” in scoala (rafturi/ biblioteca pt carti, fotolii puf, masute, scaune, pusculite, materiale educationale de educatie financiara si carti) si expunerea desenelor castigatoare in cea mai apropiata sucursala BCR. Toate cele 10 scoli finaliste vor primi ateliere gratuite de educatie financiara cu scriitoarea Cristina Andone si profesorii Scolii de Bani, precum si cate 50 carti “Scoala Banilor Bine Crescuti” per scoala. Pentru inscriere, fiecare scoala trebuie sa inscrie pe site fotografii cu 12 desene, cate doua pentru fiecare categorie de varsta. Inscrierile se pot face in perioada 5-26 octombrie direct pe site-ul www.scoaladebani.ro/concurs , iar pentru mai multe detalii toți cei interesați să participe pot consulta Regulamentul aici.
”GANDIREA CRITICĂ ÎN ERA DIGITALĂ. STOP ȘTIRILOR FALSE!”
Organizatia Salvați Copiii si Ministerul Educației Naționale implementează și în acest an proiectul european ORA DE NET. In cadrul acestuia, echipa programului lansează concursul național ”GANDIREA CRITICĂ ÎN ERA DIGITALĂ. STOP ȘTIRILOR FALSE!”, adresat elevilor și cadrelor didactice din ciclul gimnazial și liceal. Concursul se va derula în perioada 5 octombrie - 10 decembrie 2020, înscrierea se va face până cel târziu la data de 10 decembrie. Regulamentul concursului și resursele necesare implementării proiectului sunt disponibile pe pagina https://oradenet.ro/concurs2020
Tabelul nominal cu rezultatele obținute la activitatea „MEDIUL ÎN CARE TRĂIM – OGLINDA GRADULUI DE CIVILIZAŢIE”, din cadrul proiectul EDUCATIV „Din respect pentru natură!” Inclus în CAEJ 2019, pagina 4, nr. 5 se găsește aici.
”Salvăm Planeta”
“EUROPA DE MÂINE”
CONCURSUL NAȚIONAL „CREEAZĂ-ȚI MEDIUL”
REVISTE ȘCOLARE ȘI JURNALISM
”EDUCAȚIE RUTIERĂ, EDUCAȚIE PENTRU VIAȚĂ”
”MESAJUL MEU ANTIDROG”
Concursul național ”SANITARII PRICEPUȚI” - regulamentul este disponibil aici.
LISTA CONCURSURILOR NAȚIONALE ORGANIZATE DE ISJBN (etapa județeana) în anul școlar 2018-2019 - vezi aici.
Concursul național de proiecte ale elevilor ”Prezent și perspective”
”ALEGE! ESTE DREPTUL TĂU!”
Inspectoratul Școlar Județean Bistrița Năsăud implementează proiectul ”ZIUA EDUCAȚIEI” 2019. Tema proiectului este ”profesorul altfel”. Detalii aici.
“Stai departe de tentaţíi!”
„GRĂDINA VERDE ÎNMIRESMATĂ”
ARIPI DIN CUVINTE
FESTIVALUL CONCURS DE OBICEIURI ŞI TRADIŢII
„Centenar de ... poveste”
”Hai la școală”
Proiect CAEJ Hai la scoala! Informații și regulamentul de concurs se găsesc aici.
,,La Hanul lui Mânjoală''
NEW DRAMA
Concursul național ”Bucuria lecturii” 2019
Doodle Art
”Scrisori de mai”
Rezultatele concursului național de proiecte ale elevilor ”Prezent și perspective” etapa județeană - aici.
Concursul național ”EDUCAȚIE RUTIERĂ EDUCAȚIE PENTRU VIAȚĂ”
Etapa județeană va avea loc in data de 31 mai, ora 10, la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Bistrița. Fișele de înscriere se trimit până în 25 mai 2018 pe adresa de email aurelia.dan@isjbn.ro. - Regulamentul este disponibil aici.
Concursul național de îndemânare pe bicicletă ”CUPA DHS”
Regulamentul concursului național TINERE CONDEIE
„Istorie şi tradiţii”
- Concurs naţional de ecologie „Un copil sănătos într-un mediu curat”
- Concurs naţional de arte vizuale „Tradiţiile Japoniei. Ikebana. Origami. Artă decorativă”.
CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE PE ANUL 2019
”VREAU SĂ FIU ANTREPRENOR!”
https://www.facebook.com/ events/380125999077218/
https://www.facebook.com/dan.aurelia.94/posts/2010530829190704?pnref=story
PROIECTUL EDUCAȚIONAL DE EDUCAȚIE FINANCIARĂ ”ȘCOALA DE BANI PE ROȚI”
PROIECTUL JUDEȚEAN ”ZIUA EDUCAȚIEI” 2018 – ”RĂDĂCINI ȘI ARIPI”
Programe naționale de prevenire a consumului de droguri
Campanie de informare pentru colectarea selectivă a deșeurilor
În perioada 15 ianuarie -19 februarie a.c. se desfășoară etapa de înscriere a cadrelor didactice în Proiectul "Exploratori in lumea emoțiilor". Înscrierea se poate face prin accesarea link-ului. https://docs.google.com/forms/d/1P5lCcKqj_iUtHyLyM0cpx8nBtoSbNjnEKeWfx1eisho/viewform?c=0&w=1
sau prin completarea formularului word atașat și trimiterea lui pe adresa de mail: exploratoriinlumeaemotiilor@ gmail.com. Informatiile necesare în aceasta etapa și afișul de promovare se pot descărca de aici.