Unele informații se regăsesc pe site-ul www.isjbn.ro la secțiunea Management / Educație permanentă

Unele informații se regăsesc pe site-ul www.isjbn.ro la secțiunea Management / Educație permanentă

Wikipedia

Rezultatele căutării

Activități educative și extrașcolare





Educație financiară


Linkuri utile








Proiect „Profesor pentru o oră” CAEJ 2024



_______________________________________________________________

Formularul de aplicație și Fișa de evaluare pentru Calendarul Activităților Educative (CAEN)

aici



”Săptămâna educației financiare” 11-14 aprilie




Primul plan de afaceri - Sebi





O prima sinteză a activităților





Materialele obținute în urma activităților se găsesc aici











"NOȚIUNI DE PRIM AJUTOR"


    Proiect educativ/parteneriat în domeniul sănătate /voluntariat - pentru elevii claselor IX-XII, între Liceul de Arte "Corneliu Baba" Bistrița (reprezentant Consilier Educativ prof. Oana Cârlig) și Serviciul de Ambulanță Bistrița (Formator Trifan Monica și asistent Popa Laura).

















Cerc pedagogic - consilieri educativi - 18 martie


Link participare meet aici

Informații, școli participante aici.





Cerc pedagogic - consilieri educativi


Link participare aici.

Informații, școli participante aici




Școala ne inspiră!

 








Educația ține de noi!


Adresa și amănunte aici.



Școala care inspiră!









Ziua Internațională pentru Toleranță 16 noiembrie

Ujică Luminița - LPS Bistrița





Săptămâna prevenirii traficului de persoane
18 – 22 octombrie 2021



(Link descărcare materiale campanii)

În perioada 18 – 22 octombrie 2021, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) și partenerii săi organizează o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie, incluse în cadrul campaniei de informare şi prevenire “Săptămâna prevenirii traficului de persoane”.

Campania vizează promovarea Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 Octombrie, precum şi informarea şi constientizarea publicului cu privire la riscurile şi implicaţiile asociate traficului de persoane. În egală măsură, iniţiativa îşi propune să abordeze ambele dimensiuni ale traficului, respectiv cererea şi oferta care favorizează existenţa acestui fenomen.



FOMO ȘI PRESIUNEA DE A FI MEREU ONLINE


    Salvați Copiii Romania si Ministerul Educației lansează inițiativa educaționala ”FOMO SI PRESIUNEA DE A FI MEREU ONLINE”, in perioada 11 mai - 14 iunie 2021. Acțiunea are la baza înțelegerea fenomenului denumit în limba engleza Fear of Missing Out (FOMO) sau teama de a rata noutățile, adresându-se elevilor și cadrelor didactice din ciclurile gimnazial și liceal.
    Detalii despre aceasta inițiativă și resursele necesare implementării  proiectului sunt disponibile pe site-ul https://oradenet.ro/fomo








ACCELERATORUL DE IMPLICARE CIVICĂ PENTRU ELEVI




Asociatia pentru Dezvoltarea Activă și Societatea Academica Română implementează proiectul dedicat tinerilor între 15 si 26 de ani ACCELERATORUL DE IMPLICARE CIVICĂ PENTRU ELEVI.
Descrierea proiectului, condițiile de participare, activitățile propuse și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul https://www.romaniacurata.ro/hai-in-acceleratorul-de-implicare-civica/
Termenul limită pentru înscrieri este 7 mai 2021





Concursul național de robotică NEXTLAB.TECH



Asociația ”Clubul Informaticii Economice - CyberKnowledgeClub” (CKC), in parteneriat cu Banca Comerciala Română și Nextlab.tech organizează Concursul național de robotică NEXTLAB.TECH, destinat elevilor cu vârsta între 8 si 16 ani. Detalii despre concurs in documentul atașat aici.



Școala de vară - bioeconomie



Agenția Națională a Zonei Montane, structură din subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale organizează in perioada 25 mai - 8 iunie 2021 o scoala de vara cu o durată de 3 zile, adresată profesorilor interesați să dezvolte programe de învățământ și  materiale educaționale despre bioeconomie.
Scoala de vară se va desfășura în limba engleză, online, pe platforma ZOOM.
Detalii despre eveniment și formularul de inscriere sunt prezentate  in documentul atasat aici.





MESAJUL MEU ANTIDROG





Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bistrița Năsăud, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița Năsăud organizează concursul MESAJUL MEU ANTIDROG, ediția a XVIII -a
 Regulamentul este disponibil aici. Fișa de înscriere aici.
Termenul limită pentru trimiterea produselor este 30.04.2021.


Noaptea Cercetătorilor Europeni, SCIENCE4FUTURE

Regulamentul concursului se găsește aici.











S-a dat startul programulului SuperCoders, organizat de Orange România, în care copiii cu vârste între 10 și 14 ani pot învăța online, gratuit, noțiuni de programare în Caravana SuperCoders, pe care le pun ulterior în practică pentru a câștiga premii în Concursul național. Mai jos aveți informații despre program. Vă rugăm să le transmiteți mai departe în rețelele dvs., în atenția grupurilor interesate de această inițiativă – cadre didactice, părinți, elevi.

 Înscrieri ateliere și webinare – deschise până pe 19 noiembrie

Aici este disponibil formularul pentru înscrierea la atelierele online de introducere în limbajul de programare Scratch și la cele 5 webinare de specialitate, unde mentori vor fi persoane cunoscute din gaming, vlogging sau design de joc.

 Înscrieri Concurs național SuperCoders – deschise până pe 22 noiembrie

Formularul de înscriere trebuie completat cu datele personale ale părintelui și cu link-ul către jocul creat de elev. Jocul trebuie să fie dezvoltat pe platforma online Scratch, pornind de la începutul de poveste dat. Animațiile participanților vor fi analizate de un juriu de specialitate, iar copiii pot câștiga premii distractive, dar și unul dintre cele 50 de locuri în Academia online SuperCoders, unde vor învăța noțiuni introductive de Phyton pe parcursul a 12 săptămâni de curs online.

Mai multe detalii despre mecanism concurs, pași de urmat pentru înscriere, formularul de înscrieri și premii aici





OFERTA ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE/EXTRAȘCOLARE PE ANUL 2020-2021





Concursul InterȘcolar ”Școala Verde”


    E.ON Romania prin proiectele de Sustenabilitate pe care le derulează în comunitățile locale, demarează în perioada 22.10 – 22.11.2020 concursul InterȘcolar ”Școala Verde”. Scopul concursului este acela de a contribui la educarea elevilor din ciclul gimnazial, în spiritul responsabilităţii faţă de natură şi viată. Dorim sa premiem școlile care fie implementează deja acțiuni înspre protecția mediului, fie intenționează să aibe astfel de inițiative în perioada imediat următoare.

 

Concursul are 3 categorii:

  • Eco-știință dedicată proiectelor ce propun explorarea sustenabilității prin intermediul științei/experimentelor.
  • Eco-creație unde se pot propune machete sau creații artistice ce promovează protecția mediului și un stil de viață sănătos.
  • Eco-școala unde școlile sunt invitate să ilustreze acțiuni sau proiecte deja implementare, care le recomandă ca fiind școli verzi sau prietenoase cu mediul.

 Fiecare dintre cele trei categorii va avea desemnată o școală câștigătoare, obținând fiecare un premiu 3000 de EURO. Profesorii coordonatori ai școlilor câștigătoare vor fi, la rândul lor, premiați cu câte un laptop

 Înscrierea la concurs se va face în perioada 22.10.2020 – 01.11.2020, prin completarea formularului de înscriere și transmiterea acestuia pe adresa de e-mail: responsabilitate.corporatistă@eon-romania.ro.

Scrisoarea de Invitație, Regulamentul Oficial al Concursului cât și Formularul de Înscriere.


Școala de valori



Toate detaliile pot fi gasite aici: https://scoaladevalori.ro/bursele-start/ la fel si formularul de inscriere de pe pagina este activ si elevii se pot inscrie pana pe 20 noiembrie. De asemenea toate noutatile despre program pot fi gasite pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/burselestart

Descrierea proiectelor educative din CAEJ, CAER, CAEN se poate vedea aici.





FESTIVALUL NATIONAL DE ARTE PENTRU LICEENI_LICART 2020


Amănunte se găsesc accesând linkul de aici



CAEJ 2020


Calendarul Activităților Educative Județene pe anul 2020 se poate consulta aici




”ZIUA EDUCAȚIEI” 2019


Inspectoratul Școlar Județean Bistrița Năsăud implementează proiectul ”ZIUA EDUCAȚIEI” 2019. Tema proiectului este ”profesorul altfel”. Detalii aici.



APEL SELECȚIE PROIECTE PENTRU CAEN și CAER 2020

APEL SELECȚIE PROIECTE PENTRU CAEN și CAER 2020 (scrisoare metodică, termene, formular de aplicație, criterii de evaluare) vezi aici.



„Din respect pentru natură!”

PROIECTUL EDUCATIV JUDEȚEAN „Din respect pentru natură!” Informații se găsesc aici.




PROIECT EDUCAȚIONAL „SUNT UN PUI DE ROMÂNAȘ”. Informații se găsesc aici.





Proiectul Județean ,, Lectura- minunata lume a cuvintelor" continuă și anul acesta !!!

Avem onoarea să vă invităm să participați la desfășurarea acestuia  !!
În fiecare lună, timp de 4 luni, începând din luna februarie, vom desfășura  activități diverse de lectură, sub diferite forme,  pe diferite teme. Sesiunile de lectură vor fi urmate  de o activitate de ilustrare a cărții/poveștii citite într-un mod cât mai original: gazete de perete inedite,  cărți scrise  de către elevi cu forme neconvenționale, postere, desene colaje coperte de cărți ș.a. 
Toate  cărțile/ copertele/produsele realizate pe baza celor citite  se vor expune la Muzeul Județean sau la Biblioteca Județeană, sub forma unei expoziții ( aceasta fiind activitatea principlală a proiectului)
Anul acesta este dedicat CĂRȚII...deci s-o cinstim cum se cuvine !!!

Cei care doresc informații  suplumentare în legatura cu desfășurarea proiectului, și cei care doresc idei cu privire la tipuri de activități care pot fi desfășurate în fiecare lună,  vă rugăm sa lasati un mesaj pe adresa de email lumealecturii@yahoo.com





”Deschide-ți inima, deschide-ți sufletul!”

Proiectul județean ”Deschide-ți inima, deschide-ți sufletul!”; descrierea se găsește aici




”DECIDE - Determinarea Caracteristicilor și Intereselor prin Descoperire și Explorare”


Proiectul județean ”DECIDE - Determinarea Caracteristicilor și Intereselor prin Descoperire și Explorare” adresat elevilor de clasa a VIII-a. Detaliile proiectului se găsesc aici.





CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE


1. CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE NAŢIONALE FINANȚATE DE CĂTRE M.E.N. - 2019 (Anexa nr. 7 la OMEN nr. 3016/09.01.2019) - vezi aici
2. CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE NAŢIONALE FĂRĂ FINANȚARE M.E.N - 2019 (Anexa nr. 8 la OMEN nr. 3016/09.01.2019) - vezi aici
3. CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE REGIONALE ȘI INTERJUDEȚENE FĂRĂ FINANȚARE M.E.N - 2019 (Anexa nr. 9 la OMEN nr. 3016/09.01.2019) - vezi aici


Notă! Informații despre concursurile desfășurate în județul nostru se pot obține de la inspectorul educativ, telefonic sau prin email. Pe măsura lansării lor, proiectele educative din CAE vor fi diseminate și prin alte mijloace de comunicare.



”STIU CINE SUNT, ȘTIU CE VREAU!”


Centrul Județean de Resurse si Asistență Educațională Bistrița Năsăud și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița Năsăud implementează proiectul ”STIU CINE SUNT, ȘTIU CE VREAU!”, inclus in Calendarul Activităților Educative Județene pe anul 2019. Detalii aici.




PROVOCARE LA RECICLARE


Regulamentul concursului județean PROVOCARE LA RECICLARE! derulat de Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Bistrița - Năsăud, în parteneriat cu Asociația ROREC și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița - Năsăud se găsește aici.






CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE JUDEȚENE pe anul 2019 îl găsiți aici.



FLIP - Scoala de bani pe roti 

    primul program itinerant de educatie financiara interactiva se adreseaza copiilor cu varste intre 7 si 14 ani (se poate implementa si in cadrul orelor de educatie sociala la gimnaziu - educatie financiara clasa a VIII a )
    Programul se desfasoară online, în cadrul unor ateliere interactive și antrenamente de 90  minute în grupuri de maxim 90 de elevi.
 Pentru inscriere in program si alte detalii accesati  https://www.scoaladebani.ro/peroti/
Programul atelierelor în perioada 15 septembrie - 18 decembrie 2020
10 - 11.30 - 2 ateliere simultan
14.30 - 16.00 - 2 ateliere simultan
17-18.30 - 2 ateliere simultan

Toate atelierele sunt gratuite!
Persoane de contact: Loredana Dinu - 0745295753, emal loredana.dinu@scoaladevalori.ro
Claudia Oprescu 0731599302, email claudia.oprescu@bcr.ro




Concursuri de creativitate online 

    Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă lansează 3 concursuri de creativitate online pentru elevii de gimnaziu și liceu pe teme ale dezvoltării durabile.
Cele 3 concursuri sunt:
1. TAKEOVER (Instagram) - termen limită de înscriere 25 octombrie
2. SOFT POWER TO THE YOUNG (TikTok) - termen limită de înscriere 10 noiembrie
3. APP (A) PENTRU VIITOR (Facebook) - termen limită de înscriere 10 noiembrie
Modalitatea de participare și regulamentele concursurilor sunt disponibile aici:





Concursul de planuri de afaceri

             Concursul de planuri de afaceri se adresează tuturor elevilor de liceu din Romania, de la orice specialitate. Acestia pot participa individual sau in echipe de maximum 4, trebuie sa fie coordonati de un profesor de liceu (de orice specialitate) si, optional, sprijiniti de un student –mentor. Concursul are 2 faze: transmiterea planurilor de afaceri (toti participantii) și prezentarea planurilor de afaceri (doar 6 finalisti)

NU ESTE NECESAR SA FII LA UN LICEU CU PROFIL ECONOMIC SAU SA ALEGI UN PROFESOR DE ECONOMIE! ORICE ELEV SI ORICE PROFESOR POT PARTICIPA!

Detalii aici http://early-innovators.eu/wp-content/uploads/2020/09/Invitatie-de-participare-la-EIBPC.pdf

            Invitația de participare o găsiți aici.

 






”Școala banilor bine-crescuți”

        Pentru a sarbatori educatia, BCR lansează un concurs de desene in urma caruia scoala castigatoare va primi titulatura “Scoala banilor bine-crescuti”, carti pentru toti elevii din scoala cu varsta intre 6 și 11 ani, 20 de carti Scoala banilor bine-crescuti pentru biblioteca scolii, crearea unui “colt de educatie financiara” in scoala (rafturi/ biblioteca pt carti,  fotolii puf, masute, scaune, pusculite, materiale educationale de educatie financiara si carti) si expunerea desenelor castigatoare in cea mai apropiata sucursala BCR. Toate cele 10 scoli finaliste vor primi ateliere gratuite de educatie financiara cu scriitoarea Cristina Andone si profesorii Scolii de Bani, precum si cate 50 carti “Scoala Banilor Bine Crescuti” per scoala. Pentru inscriere, fiecare scoala trebuie sa inscrie pe site fotografii cu 12 desene, cate doua pentru fiecare categorie de varsta. Inscrierile se pot face in perioada 5-26 octombrie direct pe site-ul www.scoaladebani.ro/concurs , iar pentru mai multe detalii toți cei interesați să participe pot consulta Regulamentul aici.







”GANDIREA CRITICĂ ÎN ERA DIGITALĂ. STOP ȘTIRILOR FALSE!”

            Organizatia Salvați Copiii si Ministerul Educației Naționale implementează și în acest an proiectul european ORA DE NET. In cadrul acestuia, echipa programului lansează concursul național ”GANDIREA CRITICĂ ÎN ERA DIGITALĂ. STOP ȘTIRILOR FALSE!”, adresat elevilor și cadrelor didactice din ciclul gimnazial și liceal. Concursul se va derula în perioada 5 octombrie - 10 decembrie 2020, înscrierea se va face până cel târziu la data de 10 decembrie. Regulamentul concursului și resursele necesare implementării proiectului sunt disponibile pe pagina https://oradenet.ro/concurs2020

 



Concursul national ~ALEGE ESTE DREPTUL TAU~ 

        Etapa judeteana va avea loc marti, 17 martie, ora 14.30, la Scoala Gimnaziala ”Lucian Blaga” Bistrița.
Proba scrisa - test grila si eseu - pentru elevii de liceu (clasele IX-XI)
Proba desene/grafica - lucrarile etichetate se predau la ISJ (in atentia inspectorului educativ) pana luni, 16 martie 2020.
Participarea la concurs este conditionata de completarea fisei de inscriere.
       Mai multe informații se găsesc aici





Rezultatele concursurilor educative/extrașcolare organizate de ISJ BN și parteneri se găsesc aici.

Notă! Lista va fi actualizata pe măsura derulării concursurilor planificate în perioada următoare.



Tabelul nominal cu rezultatele obținute la  activitatea „MEDIUL ÎN CARE TRĂIM – OGLINDA GRADULUI DE CIVILIZAŢIE”, din cadrul proiectul EDUCATIV „Din respect pentru natură!” Inclus în CAEJ 2019, pagina 4, nr. 5 se găsește aici.



Rezultatele obținute la concursul național  „CREEAZĂ-ȚI MEDIUL!” ,etapa județeană, se găsesc aici.




”Salvăm Planeta”


Concursul Județean ,, Salvăm Planeta „ din cadrul proiectului interdisciplinar ,, Pe urmele lui Petru Rareș, ediția a III a, înscris în Calendarul Activităților Educative Județene, BN 2019 la pagina 1, nr.1, este organizat la Colegiul Național ,, Petru Rareș” Beclean. Mai multe informații se găsesc aici.





“EUROPA DE MÂINE”

Regulamentul Concursului naţional “Europa de mâine”este disponibil aici.

Tema ediției 2019: șanse egale tuturor la educație.




CONCURSUL NAȚIONAL „CREEAZĂ-ȚI MEDIUL”


Tema ediției 2019: Arii protejate/ Mai multe informații găsiți aici.



”JOCURILE OLIMPICE ÎN IMAGINAȚIA COPIILOR”

Concursul național ”JOCURILE OLIMPICE ÎN IMAGINAȚIA COPIILOR” - regulamentul și fișa de înscriere sunt disponibile aici
Lucrările se trimit la ISJ (în atenția inspectorului educativ) până în data de 31 mai 2019.






”TINERE CONDEIE”

Concursul național TINERE CONDEIE - detalii se găsesc aici.

Lucrările se trimit la ISJ (in atenția inspectorului educativ) până la data de 6 mai 2019, secretizate conform precizărilor și însoțite de fișa de înscriere.



Lista concursurilor educative/extrașcolare naționale organizate de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița Năsăud se găsește aici.

Regulamentele concursurilor organizate in cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară pot să fie consultate aici.

Rezultatele Concursului național ”Alege este dreptul tău!” - etapa județeană vezi aici.

Rezultatele Festivalului naţional pentru liceeni LICART - finalistii etapei naţionale - vezi aici


REVISTE ȘCOLARE ȘI JURNALISM

Concursul național de REVISTE ȘCOLARE ȘI JURNALISM – regulamentul este disponibil aici.
Pentru etapa județeană, revistele se trimit la ISJ BN (în atenția inspectorului educativ) până în data de 30 aprilie 2019.





”EDUCAȚIE RUTIERĂ, EDUCAȚIE PENTRU VIAȚĂ”



Concursul național ”EDUCAȚIE RUTIERĂ, EDUCAȚIE PENTRU VIAȚĂ” - regulamentul este disponibil aici. Etapa județean va avea loc în data de 31 mai 2019 la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” BISTRIȚA.



Concursurile naționale ”PRIETENII POMPIERILOR” si ”CU VIAȚA MEA APAR VIAŢA”; Regulamentele sunt disponibile aici.




”MESAJUL MEU ANTIDROG”

Concursul național ”MESAJUL MEU ANTIDROG” - detalii găsiţi aici.





”Dialogul Talentelor”


Concursul Regional de Dans "Dialogul Talentelor", ediția a X a, cuprins în CAER 2019, Domeniul  cultural-artistic, Dans, poziția 339. Informații se găsesc aici.


GLOBAL MONEY WEEK (25-31 martie 2019)

Școala de bani organizează ateliere gratuite de educație financiară în școli și licee din toată țara în perioada Global Money Week. Toate cadrele didactice care doresc organizarea acestor ateliere in unitatea de invățământ se pot inscrie la adresa de email scoaladebani@bcr.ro, specificând ziua in care doresc atelierul și datele de contact. Toate atelierele sunt gratuite! 

,,SIGISMUND TODUŢĂ”


CONCURSUL NAŢIONAL DE INTERPRETARE A MUZICII ROMÂNEŞTI  ,,SIGISMUND TODUŢĂ” EDIŢIA XXXV, 11 MAI 2019, BISTRIŢA. Amănunte se găsesc aici.







Concursul național ”SANITARII PRICEPUȚI” - regulamentul este disponibil aici.


Concursul național de îndemânare pe bicicletă ”CUPA DHS” – amănunte se găsesc aici.


Concursul european ”TINERI  ÎN PĂDURILE EUROPEI” – informații se găsesc aici.





LISTA CONCURSURILOR NAȚIONALE ORGANIZATE DE ISJBN (etapa județeana) în anul școlar 2018-2019 - vezi aici.



PROIECTUL JUDEȚEAN ”ZIUA EDUCAȚIEI” 2018 – ”RĂDĂCINI ȘI ARIPI

Este inclus în cadrul programului ROMÂNIA CENTENARĂ, înscris în CAEJ 2018, secțiunea 1

Amănunte aici.


Concursul național de proiecte ale elevilor ”Prezent și perspective”

Etapa județeană va avea loc în data de 27 aprilie 2018 la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”  Bistrița, în CDI. Regulamentul este disponibil aici.


”ALEGE! ESTE DREPTUL TĂU!”

Concursul național ”Alege este dreptul tău!” - regulamentul este disponibil aici.

Fișele de înscriere pentru secțiunea LICEU - se trimit pe adresa aurelia.dan@isjbn.ro până în data de 25 martie 2019. În document apar menționate: unitatea de învățământ, numele și prenumele elevului, clasa, secțiunea de concurs.

Afișele și desenele se aduc la ISJ BN (în atenția inspectorului educativ) până în data de 25 martie 2019, însoțite de fișa de înscriere.


”ZIUA EDUCAȚIEI” 2019


Inspectoratul Școlar Județean Bistrița Năsăud implementează proiectul ”ZIUA EDUCAȚIEI” 2019. Tema proiectului este ”profesorul altfel”. Detalii aici.


“Stai departe de tentaţíi!”


Proiectul  “Stai departe de tentaţíi!” înscris în CAEJ 2019, secţiunea 3 , poziţia1. Informații se găsesc aici.






„GRĂDINA VERDE ÎNMIRESMATĂ”

PROIECTUL REGIONAL „GRĂDINA VERDE ÎNMIRESMATĂ”, CAER, POZIŢIA 351 „FRUMUSEŢI... DIN NIMICURI” BISTRIŢA. Informații se găsesc aici.





MES AMIS FRANCOPHONES


PROIECT EDUCATIV   MES AMIS FRANCOPHONES, ediţia a II-a, inclus în Calendarul Activităţilor Educative Judeţene 2019, secţiunea Cultură şi civilizaţie. Informații se găsesc aici.




„Generaţia INFO”

REGULAMENTUL CONCURSULUI JUDEŢEAN „Generaţia INFO”. Informații se găsesc aici.



Proiectului Regional Scrisori de mai, 2019

Palatul Copiilor Bistriţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean BN, în colaborare cu alte instituții județene: Consiliul Judeţean, Centrul Județean pentru Cultură, Biblioteca „George Coşbuc”, Revista „Mişcarea literară”, Editura Charmides, vor derula, în perioada 1 martie - 31 mai 2019, a V-a ediție a Concursului Regional literar şi artistic „Scrisori de mai”. Informații se găsesc aici.







,,Artă populară prin joacă’’


G.P.S.,,Dumbrava Minunată’’ Bistrița vă invită să participați la proiectul educațional ,,Artă populară prin joacă’’ inclus în CAER 2019. Amănunte se găsesc aici.



ARIPI DIN CUVINTE


CONCURSUL NAȚIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ ARIPI DIN CUVINTE EDIȚIA a IV-a DIN CADRUL PROIECTULUI ,,LECTURA - CEA MAI DE FOLOS ZĂBAVĂ” An şcolar 2018-2019. Informații se găsesc aici.





FESTIVALUL CONCURS DE OBICEIURI ŞI TRADIŢII


FESTIVALUL CONCURS DE OBICEIURI ŞI TRADIŢII_ediţia a IV a din cadrul proiectului: Copil ca tine sunt şi eu… cuprins în CAEN 2019, anexa 8, la poziţia 52. Informații se găsesc aici.




„Centenar de ... poveste”


C.N. „Liviu Rebreanu”  în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret organizează Concursul de povestiri digitale „Centenar”, destinat elevilor din învățământul gimnazial și liceal. Informații se găsesc aici.



„ȘCOALA - POARTĂ DESCHISĂ SPRE VIITOAREA MEA MESERIE!”
Proiect județean „ȘCOALA - POARTĂ DESCHISĂ SPRE VIITOAREA MEA MESERIE!”. Amănunte găsiți aici.



"Comorile țării mele"


Regulamentul concursului "Comorile țării mele"organizat de Clubul Copiilor Sângeorz Băi se găsește aici
.




“Reciclează hârtia - Salvează pădurea”


Concursul Judeţean  “Reciclează hârtia - Salvează pădurea”. Informații găsiți aici.





”TEST YOUR ENGLISH”

Concurs  de limba engleză ”TEST YOUR ENGLISH”. Amănunte găsiți aici






”ARBORI PENTRU VIITOR”


Concurs regional ”ARBORI PENTRU VIITOR”. Detalii găsiți aici.





”ÎNTINDE MÂNA, PRIETENE!”


Concurs  județean ”ÎNTINDE MÂNA, PRIETENE!” Informații se găsesc aici.







”MINI NOSA”


Festivalul județean de dans ”MINI NOSA”. Regulamentul se găsește aici.






”MICII CERCETAȘI”


Concurs regional ”MICII CERCETAȘI”. Detalii se găsesc aici.





„Ia atitudine!”


Proiectul „Ia atitudine!”, inclus în CAER 2019. Informații aici.



”PRIETENII LECTURII”

Concurs național ”PRIETENII LECTURII” - invitația și regulamentul sunt disponibile aici.



”PROFESOR PENTRU O ORA”


Proiectul județean ”PROFESOR PENTRU O ORA” Detalii găsiți aici.





”ZÂMBEȘTE-MI, AM ATÂTEA SĂ-ȚI SPUN!”


Proiectul județean ”ZÂMBEȘTE-MI, AM ATÂTEA SĂ-ȚI SPUN!” - prezentarea proiectului și regulamentul se găsesc aici.


”Hai la școală”

Proiect CAEJ Hai la scoala! Informații și regulamentul de concurs se găsesc aici.




 ,,La Hanul lui Mânjoală''

Festival-concurs de teatru ,,La Hanul lui Mânjoală'' ediţia a VII-a 2019 - Regulamentul şi fişele de înscriere se găsesc aici.



CONCURS REGIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ ȘI INTERPRETARE ”Sfântul Pahomie de la Gledin” Informații se găsesc aici




CONCURS REGIONAL DE DANS ”Grădinița dansează, grădinița se distrează!” Informații se găsesc aici





NEW DRAMA 




Concurs național de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA - se adresează tinerilor pasionați de teatru, dornici să-și exerseze și dezvolte tehnicile de scriere dramatică.



Concursul național ”Bucuria lecturii” 2019

Regulamentul, fișa de înscriere și alte informații găsiți aici sau accesând link-ul:







Doodle Art


A demarat concursul județean de desene Doodle Art. Vernisajul cu premierea va fi în 25 februarie la Casa Argintarului. Regulamentul.este atașat aici.







”Desenez Europa Păcii”


Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud organizează concursul cu tema ”Desenez Europa Păcii”, adresat elevilor din ciclul primar și gimnazial. Detalii aici.




”Scrisori de mai”

Concurs regional de creație literară și artistică. Regulamentul este disponibil aici.


Olimpiada Meșteșugurilor Artistice Tradiționale

Lucrările se trimit  la Palatul Copiilor Bistrița în perioada 21-25 mai 2018 (în atenția d-nei Diana MORAR). Regulamentul este disponibil aici.




Rezultatele Concursului național de creație literară ”Tinere condeie”, etapa județeană, se găsesc aici.



Rezultatele concursului național de proiecte ale elevilor ”Prezent și perspective” etapa județeană - aici.


Rezultatele concursului național de reviste școlare și jurnalism, etapa județeană - aici.


Concursul național ”EDUCAȚIE RUTIERĂ EDUCAȚIE PENTRU VIAȚĂ”
 
Etapa județeană va avea loc in data de 31 mai, ora 10, la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Bistrița. Fișele de înscriere se trimit până în 25 mai 2018 pe adresa de email aurelia.dan@isjbn.ro. - Regulamentul este disponibil 
aici.




Concursul național ”Prietenii pompierilor” 

Etapa județeană va avea loc în data de 11 mai ora 9 pe stadionul Jean Pădureanu Bistrița. Fișele de înscriere se trimit pe adresa de email aurelia.dan.@isjbn.ro până în data de 5 mai 2018. Regulamentul este disponibil aici.



Rezultatele Concursului național ”Alege este dreptul tău!” - etapa județeană vezi aici.

Rezultatele Festivalului naţional pentru liceeni LICART - finalistii etapei naţionale - vezi aici


Concursul național ”Cu viața mea apăr viața”

Etapa județeană va avea loc în data de 18 mai ora 9 pe stadionul Jean Pădureanu din Bistrița. fișele d eînscriere se trimit pe adresa de email aurelia.dan@isjbn.ro până în data de 14 mai 2018. Regulamentul este disponibil aici. 




Concursul național de proiecte de mediu

Etapa județeană va avea loc în data de 17 mai ora 12 la Clubul Copiilor din Năsăud. Fișele d eînscriere se trimit până la data de 14 mai pe adresa de email dory_buia@yahoo.com  sau aurelia.dan@isjbn.ro.  Regulamentul este disponibil aici






Concursul național de îndemânare pe bicicletă ”CUPA DHS”

Concursul național de îndemânare pe bicicletă ”CUPA DHS” - etapa județeană va avea loc marți, 15 mai, ora 14.30 pe Pietonalul Liviu Rebreanu BISTRIȚA. Regulamentul și fișa de înscriere sunt disponibile aici.



Concursul național de reviste școlare și jurnalism

Concursul național de reviste școlare și jurnalism - etapa județeană va avea loc în data de 2 mai 2018. Revistele se trimit la ISJ, în atenția inspectorului educativ până vineri, 27 aprilie. Regulamentul este disponibil aici



Regulamentul concursului național TINERE CONDEIE

Fișele de înscriere se trimit  până la data de 25 aprilie 2018, pe adresa de email: roxana.m.kovacs@gmail.com sauaurelia.dan@isjbn.ro. Etapa județeană va avea loc în data de 3 mai 2018, iar lucrările se trimit la ISJ (în atenția inspectorului educativ) până în 30 aprilie 2018.  Pentru a se asigura obiectivitatea jurizării, nicio lucrare nu va fi semnată  de autorul ei. Pe fiecare lucrare elevul își va trece doar un motto, la alegere. Datele personale ale elevului (nume prenume, școala, clasa, prof coordonator și motto-ul ales vor fi notate pe fișa de înscriere. Lucrările care nu respectă cerințele de redactare/secretizare nu vor fi primate în concurs!!!!!
Mai multe amanunte găsiți aici.


Concursul național de proiecte ale elevilor ”Prezent și perspective”
Etapa județeană va avea loc în data de 27 aprilie 2018 la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”  Bistrița, în CDI. Regulamentul este disponibil aici.




„Istorie şi tradiţii”
În acest an şcolar în data de 11 noiembrie 2017, va avea loc la Bistriţa, în sala de spectacole a Palatului Culturii, Concursul interjudeţean al cântecului, dansului şi obiceiurilor tradiţionale - „Istorie şi tradiţii”, ediţia a X-a, organizat de către ASOCIAŢIA PROFESORILOR DE ISTORIE DIN ROMÂNIA, filiala Bistriţa Năsăud (A.P.I.R.B-N), în parteneriat cu COLEGIUL NAȚIONAL  „LIVIU REBREANU” BISTRIŢA.

"Comoara mea, sănătatea"

Liceul Tehnologic "Liviu Rebreanu" Maieru organizează concursul judeţean "Comoara mea, sănătatea", inclus în CAEJ 2017, poziţia 29. Activitatea va avea loc în 18 noiembrie. Regulamentul de concurs este disponibil aici.

”Prieteni necuvântători. Amiciție necondiționată”
            Regulamentul  Concursului Județean de desene ”Prieteni necuvântători. Amiciție necondiționată” (DoodleArt, ediția a III a, 2017-2018), activitatea principala din cadrul proiectului județean ”Prin artă, devenim mai creativi”, inclus in CAEJ 2018, secțiunea 3. Amănunte aici.



Concursul național MESAJUL MEU ANTIDROG - detalii aici


”ÎNTINDE MÂNA, PRIETENE!”
Liceul Tehnologic Agricol Bistrița organizeaza concursul județean ”ÎNTINDE MÂNA, PRIETENE!”, inclus în CAEJ 2018. Evenimentul va avea loc în data de 28 martie 2018. Regulamentul și fișa de înscriere sunt disponibile aici.  


”Gânduri din grădina copilăriei mele”



Școala Gimnazială nr 4 Bistrița organizeaza concursul cu tema ”Gânduri din grădina copilăriei mele”, activitatea principală a proiectului județean ”Lectura - minunata lume a cuvintelor” - inclus in CAEJ 2018. Regulamentul și fișa de înscriere sunt disponibile 



Regulamentul Concursului național ”Alege este dreptul tau!” disponibil aici.



Regulamentul Concursului național ”Sanitarii pricepuți” disponibil aici.


Precizări privind organizarea Concursului național de proiecte antidrog ÎMPREUNĂ

Etapa județeana va avea loc  in data de 6 iunie 2018. La etapa judeteana se inscriu proiectele deja implementate, de aceea va rog sa demarati inscrierea si implementarea proiectelor pana in data de 6 iunie. Fisele de inscriere se trimit pe adresa aurelia.dan@isjbn.ro pana la 31 martie 2018.
Tema concursului și a proiectelor:  prevenirea consumului de cannabis la liceeni.
Mai multe amănunte aici.


Concurs regional "AVEM UN SINGUR PĂMÂNT"


Școala Gimnazială Santău, comuna Santău, jud.Satu Mare organizează concursul regional "AVEM UN SINGUR PĂMÂNT", cuprins în CAER 2018. Regulamentul şi fișa de înscriere sunt disponibile aici.




Concurs naţional de îndemânare pe bicicletă şi educaţie rutieră "CUPA DHS"

Concurs naţional de îndemânare pe bicicletă şi educaţie rutieră "CUPA DHS", organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, în parteneriat cu DHS România. regulamentul şi bibliografia sunt disponibile aici.

Etapa judeţeană va avea loc in data de 25 aprilie, incepând cu ora 14.30, pe Pietonalul "Liviu Rebreanu" Bistriţa. Amănunte aici.



CAEJ, CAER si CAEN 2018

Regulamentele concursurilor din CAEJ, CAER si CAEN 2018 organizate în Bistrita - Nasăud se pot descărca de aici.


Concursuri naționale – ecologie și arte vizuale
Palatul Copiilor Municipiul Râmnicu Vâlcea vă invită să participaţi la cele două concursuri naţionale cuprinse în CAEN 2018, după cum urmează:
  • Concurs naţional de ecologie „Un copil sănătos într-un mediu curat
  • Concurs naţional de arte vizuale „Tradiţiile Japoniei. Ikebana. Origami. Artă decorativă”.

Concursurile se desfăşoară în perioada: 20 martie-5 mai 2018(participare indirectă) şi 18-20 mai (participare directă). Fişele de înscriere şi regulamentele concursurilor se găsesc aici.



Concursul naţional Jocurile Olimpice în Imaginația Copiilor - detalii aici


Concursul european TINERI ÎN PĂDURILE EUROPEI

Concursul se regăsește în Calendarul concursurilor naţionale educative 2018, finanțate de Ministerul Educației Naționale. Pentru etapa județeană, pentru preselecția națională și pentru etapa națională bibliografia este constituită din legislația selectată și broșura concursului, numai capitolele referitoare la pădurile din Europa și România. Informații disponibile aici.
Toate materialele educaționale necesare pentru pregătirea echipajelor sunt disponibile pe pagina web a concursului




CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE PE ANUL 2019

Precizări privind selecția proiectelor pentru CALENDARUL ACTIVITĂȚILOR EDUCATIVE PE ANUL 2019 găsiți aici.



"MIT ȘI AVENTURĂ PRIN PASAJELE BISTRIȚEI"  

Concursul și-a desemnat vineri câştigătorii. Festivitatea de premiere a avut loc în sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa Năsăud şi a reunit toate echipajele participante, alături de profesorii coordonatori. Activitatea a fost organizată de Asociaţia Turist în Bistriţa Năsăud. Detalii despre eveniment sunt disponibile în articolul de mai jos:




”VREAU SĂ FIU ANTREPRENOR!”

Fundația Romanian Business Leaders și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița Năsăud organizează evenimentul ”VREAU SĂ FIU ANTREPRENOR!”, adresat elevilor de liceu. Conferința va avea loc joi, 9 noiembrie, ora 14.30 în sala festivă a Liceului cu program sportiv Bistrița. Amănunte pe Facebook:
https://www.facebook.com/ events/380125999077218/


"VREAU SĂ FIU ANTREPRENOR!"

"Vreau să fiu antreprenor!", campanie de informare organizată de Fundația Business Leaders, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița Năsăud și Liceul cu Program Sportiv Bistrița! Mulțumim tuturor pentru implicare! Amănunte pe pagina:
 https://www.facebook.com/dan.aurelia.94/posts/2010530829190704?pnref=story


“ECO - DECORAȚIUNI DE CRĂCIUN”


Vitalia Servicii pentru Mediu, Clubul Copiilor Sângeorz Băi și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița Năsăud organizează activitatea   “Eco-decorațiuni de Crăciun”. Detalii aici.

Proiect educativ ȘCOALA SIGURANȚEI TEDI disponibil aici



Proiect educativ CARAVANA ISTEȚILOR vezi aici




Săptămâna mondială a educației pentru media - aici


PROIECTUL EDUCAȚIONAL DE EDUCAȚIE FINANCIARĂ ”ȘCOALA DE BANI PE ROȚI”

Școala de bani pe Roți este o expoziție itinerantă de educație financiară pentru copiii cu vârsta între 7 și 14 ani, al cărei scop este să îi ajute pe cei mici să conștientizeze importanța gestionării corecte a banilor. Timp de o oră și jumătate, copiii au ocazia să pășească în lumea banilor și să parcurgă cinci etape ale informării și conștientizării, toate aceste etape având Aliați de Nădejde: Jocurile, Interacțiunea și Voia Bună.
      LINK info suplimentare: https://www.scoaladebani.ro/peroti/despre-proiect/
      Camionul este amplasat in Piața Mihai Eminescu din Bistrița;
      Inscrierile se fac la  telefon: 0725 772 255 de luni până vineri în intervalul orar 10-18;





PROIECTUL JUDEȚEAN ”ZIUA EDUCAȚIEI” 2018 – ”RĂDĂCINI ȘI ARIPI

Este inclus în cadrul programului ROMÂNIA CENTENARĂ, înscris în CAEJ 2018, secțiunea 1

Amănunte aici.



Programe naționale de prevenire a consumului de droguri
În anul școlar 2017-2018, Agenția Națională Antidrog va implementa, prin Centrele de prevenire, evaluare și consiliere antidrog județene (CPECA), 5 proiecte naționale de prevenire a consumului de droguri în rândul preșcolarilor/elevilor, acțiuni ce vor contribui la îndeplinirea atribuțiilor asumate de ANA și MEN în cadrul Strategiei Naționale Antidrog 2013-2020. Lista celor 5 proiecte și amănunte găsiți aici.


Programul Național ”IMPACT - MODEL DE EDUCAȚIE PRIN EXPERIENȚĂ” 
Este implementat de Fundația Noi Orizonturi. Grup țintă elevi cu vârsta cuprinsă între 11-19 ani. Prezentarea programului este disponibilă aici sau accesând linkul:  http://www.noi-orizonturi.ro/fno-pentru-tineri


Let’s Get Green! – cea mai amplă campanie națională de educație ecologică

Proiectul, organizat de ”Let`s Do It, Romania!” în parteneriat cu Kaufland România se numește “Let’s Get Green!” și invită elevii, profesorii și părinții din toată țara să se implice în prima competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, în cursa pentru un viitor verde. Înscrierea se face în perioada 17 octombrie – 29 octombrie prin intermediul platformei www.letsgetgreen.ro. Amănunte aici.


”Stai departe de tentații!”
Liceul cu Program Sportiv Bistrița, organizează concursul județean ”Stai departe de tentații!”inclus în CAEJ 2017. Detaliile despre concurs sunt disponibile aici.

Ziua Ştafetei
Anul acesta Ziua Ştafetei se va desfăşura în perioada 20-27 noiembrie. Ce este nou? Mingea e în terenul dvs. Profesorii coordonatori vor identifica profesiunea visată de copii şi vor lua legătura cu mentorii. Găsiţi aici linkul pentru înscrierea la eveniment.


Campanie de informare pentru colectarea selectivă a deșeurilor
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale în județul Bistrița Năsăud, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița Năsăud implementează campania județeană de informare și conștientizare a populației școlare cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor. Detaliile campaniei sunt disponibile aici și prezentarea ppt aici.


„Centenar aniversat intr-un mediu mai curat!”

            Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud (APM BN), în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec  (RoRec)- şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud (ISJ BN), implementeaza proiectul județean  „Centenar aniversat intr-un mediu mai curat! ”. Detalii aici.



Festivalul Național de Arte pentru Liceeni - LIcArt

            Ministerul Educației național, în parteneriat cu Clubul ”Nouă ne Pasă!” organizează Festivalul Național de Arte pentru Liceeni - LIcArt. Informații despre înscriere și regulamentul concursului sunt disponibile aici. 
Detalii suplimentare se pot obține aici sau accesând site-ul proiectului http://www.licart.ro/


Proiectul "Exploratori in lumea emoțiilor"

În perioada 15 ianuarie -19 februarie a.c. se desfășoară etapa de înscriere a cadrelor didactice în Proiectul "Exploratori in lumea emoțiilor". Înscrierea se poate face prin accesarea link-ului. https://docs.google.com/forms/d/1P5lCcKqj_iUtHyLyM0cpx8nBtoSbNjnEKeWfx1eisho/viewform?c=0&w=1
sau prin completarea formularului word atașat și trimiterea lui pe adresa de mail: exploratoriinlumeaemotiilor@ gmail.comInformatiile necesare în aceasta etapa și afișul de promovare se pot descărca de aici.

”ZÂMBEȘTE-MI, AM ATÂTEA SĂ-ȚI SPUN!”
Grădinița cu Program Prelungit nr 1 Năsăud implementeaza proiectul județean ”ZÂMBEȘTE-MI, AM ATÂTEA SĂ-ȚI SPUN!”, inclus în CAEJ 2018. Regulamentul, calendarul activităților și fișa de înscriere sunt disponibile aici


”O SĂPTĂMÂNĂ, O ATITUDINE”

CSEI nr 1 Bistrița și Liceul cu Program Sportiv Bistrița implementează proiectul județean ”O SĂPTĂMÂNĂ, O ATITUDINE”, inclus în CAEJ 2018. Descrierea proiectului și formularul de înscriere sunt disponibile aici. 


”Fără intimidare în școala ta!”

Inspectoratul Școlar Județean Bistrița Năsăud și centrul Județean de resurse și Asistență Educațională BN implementează proiectul județean ”Fără intimidare în școala ta!”. Descrierea proiectului e disponibila aici. 



”EDUCAȚIE CU IMPACT”


Inspectoratul Școlar Județean Bistrița Năsăud, Casa Corpului Didactic a județului Bistrița Năsăud, Școala Gimnazială nr 4 Bistrița, Școala Gimnazială Josenii Bârgăului organizează proiectul ”EDUCAȚIE CU IMPACT”, având ca scop implementarea metodelor non-formale, prin valorificarea experienței de învățare a cadrelor didactice care au participat la diferite programe de formare continuă (în specialitate sau în domeniul activităților educative și extrașcolare). Mai multe amănunte găsiți aici.


„PROFESOR LA PUTEREA... PROFESOR”

Scopul proiectului: diversificarea competenţelor didactice, de consiliere şi orientare a  cadrelor didactice din unităţile de învăţământ din judeţ. Amănunte găsiți aici.


Concursul național de proiecte ale elevilor ”Prezent și perspective”

Etapa județeană va avea loc în data de 27 aprilie 2018 la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”  Bistrița, în CDI. Regulamentul este disponibil aici.