Unele informații se regăsesc pe site-ul www.isjbn.ro la secțiunea Management / Educație permanentă

Unele informații se regăsesc pe site-ul www.isjbn.ro la secțiunea Management / Educație permanentă

Wikipedia

Rezultatele căutării

Resurse

Oferta activităților educative /extrașcolare pe anul 2020-2021 

Format docx aici.













    Fundația ”Noi Orizonturi” oferă câteva propuneri de CDȘ. În imaginile de mai jos sunt descrise. Informații suplimentare și descărcare se face urmând linkul.














Resursă educațională deschisă, disponibilă online, adresată elevilor de gimnaziu și liceenilor - https://traditiicreative.ro/precursori/.

 Aceasta le oferă elevilor acces la informație de calitate, bine structurată, referitoare la opera și biografia a trei importante personalități din România care au adus majore contribuții la cultura universală: Grigore Antipa, Constantin Brâncuși și Nicolae Georgescu - Roegen. Cei trei au contribuit, încă de acum peste o sută de ani, la elaborarea conceptului de dezvoltare durabilă, care este atât de actual în zilele noastre.

 Proiectul este realizat de Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa din București, DC Communication și Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.




Activitate pentru clasa a VI-a, Consiliere și dezvoltare personală, cu tema „Eu și ceilalți”
Amanunte aici.


Fișa de înscriere pentru Concursuri educative/extraşcolare naţionale organizate de ISJBN în anul şcolar 2018-2019 se găsește aici.

Materiale pentru dirigenţie propuse de doamna profesoară Sângeorzan Gabriela aici

Film animație ”Weeds...” A avea curaj, a acționa... aici





,,LUCREZ CU MINE, LUCREZ CU CEI DIN JUR!”

Activitatea ,,Lucrez cu mine, lucrez cu cei din jur!” a avut loc în 12 aprilie la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Bistrița. Au participat Consilieri educativi din județ și profesori de la cluburi ale elevilor. Tematica propusă a stârnit interes și ne-am bucurat de o numeroasă participare. Cei prezenți au fost interesați să exerseze tehnicile prezentate și s-au implicat activ în aplicarea lor. Este vorba despre un grup de dascăli dornici de dezvoltare profesională și personală, deschiși, dispuși să împărtășească din experiența lor. Imagini de la activitate se găsesc aici.

Metodist Activități educative,
prof. Archiudean Simona Viorica



O întâlnire de impact la Josenii Bârgăului

Centrul metodic II al consilierilor educativi, cunoscut și sub numele ”Grupul consilierilor educativi schimbă-lume”, a desfășurat vineri, 23 noiembrie, o activitate la Școala Gimnazială Josenii Bârgăului. Gazda noastră, Veronica Bălan.  
Participarea a fost de 99%, o învoire motivată. Nimic surprinzător, ”ședințele” grupului se caracterizează prin stilul non-formal, utilitatea discuțiilor, numeroase exemple de bune practici, la care se adaugă ospitalitatea gazdelor.
Activitatea a debutat cu un joc de cunoaștere iar discuțiile au vizat structura de proiect pe nevoile identificate de fiecare participant în școala pe care o reprezintă, având ca modele pe cel agreat de ISJBN și structura unui proiect Impact. Ne-au onorat cu prezența doamna inspector Dan Aurelia și doamna director Felicia Măjeri, care au avut cuvinte de apreciere pentru munca depusă de noi în acest domeniu dificil dar care oferă și multe satisfacții.
Printre păsuri, probleme și proiecte, am avut parte și de surprize. Cu adevărat plăcute: plăcinte bârgăuan-moldovenești și vizita storyteller-ul John Row, un adevărat ”Moș Crăciun”. Fascinant ca om, ca ocupație și ca impresie vizuală. Ne-am bucurat că avem oportunitatea de a-l invita în școlile noastre. După momentele de feedback, Veronica ne-a descris o parte din activitățile desfășurate de Clubul Impact din școală și am  contribuit la viitorul lor proiect cumpărând brățări realizate de copii.
Concluzia aparține gazdei noastre, Veronica Bălan:”ați participat exact cum trebuie: activi, cu sufletul înainte, preocupați de munca voastră. Succes pe mai departe și rămânem aproape”. 
Imagini de la activitate se găsesc aici.
Mascota noastră!



COMUNITATEA EDUCAȚIONALĂ SÎNMIHAIU DE CÂMPIE

Exemplu de bună practică aici

 CSEI ”Lacrima” Bistriţa.

Studiu de caz: Activitățile extracurriculare  - cu şi pentru elevii cu cerinţe  educative speciale. Amănunte aici.



Colegiul Naţional "Petru Rareş" Beclean

 "Elevi, cadre didactice şi o scoală...altfel: Colegiul Naţional "Petru Rareş" Beclean" - material de diseminare a activităților din cadrul programului naţional ŞCOALA ALTFEL.  Amănunte aici.



Școala Gimnazială Nimigea de Jos 

”Punți peste timp” - Selectată pentru ”O activitate de succes în Școala Altfel” la nivel național - domeniul cultural
            Activitatea a constat în prezentarea unor momente artistice (muzică, dans tradițional românesc și maghiar) de către preșcolarii și elevii din clasele primare și gimnaziale ale Școlii Gimnaziale Nimigea de Jos precum și în prezentarea obiceiului folcloric de primăvară ”Farsangul”, obicei specific etniei maghiare, de către elevii Școlii Gimnaziale din Vița. Au fost prezente persoane vârstnice din aceeași localitate care au încântat audiența cu un moment special din folclorul tradițional maghiar.. Reprezentanți ai comunității locale nimigene, părinți, elevi și profesori au realizat produse tradiționale diversificate cu care au fost întâmpinați oaspeții din Vița. Fotografii aici.


ŞCOALA GIMNAZIALĂ MUREȘENII BÎRGĂULUI
STRUCTURÃ A ŞCOLII GIMNAZIALE TIHA  BÎRGĂULUI

Din nevoia lărgirii colaborării familiei cu școala, dar mai ales pt. atragerea și implicarea părinților în activitățile derulate cu elevii, anul acesta a luat naștere în instituția noastră de învățământ proiectul ”Școala Elevii Familia în acțiune˝ proiect propus de Consilierul educativ Drăguș Gabriela. Luni 13 Noiembrie 2017 s-a derulat prima parte a acestui proiect. Amănunte aici.


SEG: Școala Gimnazială ,,Grigore Silași"Beclean

Flashmob ,,We love reading!". Video aici. 



PROIECT EDUCATIV MICII EXPLORATORI
Inclus in CAEJ 2017. Prezentarea aici.


”CARTEA DE VIZITĂ” 

Workshop organizat in cadrul centrului pedagogic al coordonatorilor de proiecte și programe educative, autor prof.dr. Diana Morar, Palatul Copiilor Bistrița. Descrierea activității aici.


Școala Gimnazială Dumitra

„Ziua Ștafetei” la Școala Gimnazială Dumitra județul Bistrița Năsăud https://youtu.be/dZvfa31VriA



POVESTIRI DIGITALE -  ”LOCUL CARE VORBEȘTE”

             Rezultatele celui mai valoros proiect educativ județean organizat de o instituție de învățământ în anul 2017 sunt disponibile accesând linkul de mai jos. Felicitări echipei de proiect de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița!  https://padlet.com/CNLR/povestiri


SĂPTĂMÂNA TASIS LA LACRIMA

Programul SĂPTĂMÂNA TASIS se derulează la Centrul școlar de educație incluzivă ”Lacrima” din Unirea de câțiva ani buni, în luna februarie, si a luat naștere în virtutea parteneriatului pe care școala ”Lacrima” îl are cu Fundația Inocenți și care vizează activități în vederea stimulării și recuperării copiilor cu dizabilități. Amănunte aici. Fotografii aici. 

Discurs motivațional Rita Pierson


Resurse educationale pentru profesori si elevi, puse la dispozitie de FUNDAȚIA NOI ORIZONTURI disponibile accesând linkul http://www.arhitectiieducatiei.ro/resurse/


Materiale și resurse educaționale pe tema SIGURANȚA PE INTERNET disponibile accesând linkul


Material video despre ținuta și conduita elevilor propus de Liceul ”Don Orione” Oradea aici.

Film despre Cele șase emoții aici


Film despre Cele șapte emoții fundamentale aici


Școala Gimnazială ”Grigore Herinean” Galații Bistriței. Săptămâna educației globale - Descrierea activităților în filmul de aici.


EAThink mâncați local, gândiți global

    ”EAThink mâncați local, gândiți global” - culegere de resurse pentru cadrele didactice în domeniul Educației pentru cetățenie Globală, elaborată de Asociația Agenda21 - 
materialele sunt disponibile accesând linkul:
 http://eathink2015.org/download/EAThink_National_Kit_Romania_and_Annexes.zip

Film educațional - Copiii imită comportamentul părinților aici

Film educațional - Cum schimb lumea prin educație? aici

Calendarul Activităților Educative Județene CAEJ 2018 aici

Lista proiectelor incluse în CAEN 2018 aici

Lista proiectelor incluse în CAER 2018 aici

Film educațional - Tineri pregătiți pentru viață aici